'Leclerc zal Vettel gelijk verslaan'

dcd1814se731

Volgend jaar zal Charles Leclerc de teamgenoot worden van Sebastian Vettel bij Ferrari. Volgens Raffaele Marciello, voormalig rijder van de Ferrari Driver Academy die zowel voor Ferrari als Sauber heeft getest, kan de Duitser zijn borst nat maken. De Italiaan verwacht namelijk dat Leclerc direct goed uit de startblokken zal komen.

"Ik ben ervan overtuigd dat wanneer Charles begint bij Ferrari, hij hem direct zal kunnen verslaan," aldus de Europese Formule 3 kampioen uit 2013 tegenover FurmulaPassion. "In zijn gloriejaren bij Red Bull hield hij Mark Webber achter zich, maar dat was bepaald geen kampioen. Daarnaast was hun wagen vele mate beter dan die van de rest."

In zijn laatste jaar bij Red Bull Racing kreeg Vettel de Australiër Daniel Ricciardo als teamgenoot. Volgens Marciello was de vervanger van Webber sneller dan Vettel: "Ja, en uiteindelijk zagen we dat ook op de baan. Je kunt betwisten of dit misschien aan de wagen lag en dat deze beter bij Daniel paste, maar we kunnen zeggen wat we willen: een ware kampioen weet altijd hoe hij zich moet aanpassen."

"Ook de vergelijking met Raikkonen gaat niet echt op," vervolgt hij. "Toen ik in 2014 testte in Abu Dhabi was ik zeven tienden sneller dan Kimi, maar dat betekende niet dat ik beter was dan hij. Ik had eenvoudigweg een enorm verlangen om de baan op te gaan en tot het uiterste te gaan terwijl Kimi misschien zijn motivatie hier niet meer voor kon opbrengen. Een betere vergelijking kun je maken met Fernando die altijd sneller was dan Raikkonen. Natuurlijk verslaat Vettel Kimi ook, maar niet altijd en het verschil tussen hen is minder groot. Persoonlijk denk ik niet dat Vettel ooit op één lijn stond met Hamilton, Alonso of zelfs Kubica," besloot Marciello.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden