Hakkinen: ‘De transfer van Kimi laat twee dingen heel duidelijk zien’

Hakkinen behaalde in 1998 zijn allereerste wereldtitel op Suzuka (c) @F1

De transfer van Kimi Raikkonen van Ferrari naar Sauber deed bij velen de wenkbrauwen fronsen. Niet alleen omdat de Fin op sportief vlak een stap terug doet, maar ook omdat hij gezien zijn leeftijd een stoeltje voor jong talent blokkeert, zo klonk het in de media. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen denkt hier anders over en juicht zijn landgenoot juist toe.

“Het nieuws dat Kimi nog twee jaar blijft in de Formule 1 verbaasde veel mensen, maar het laat twee dingen heel duidelijk zien,” aldus de voormalig McLaren-coureur tegenover Unibet. “Hij heeft zijn liefde om deze geweldige wagens te besturen niet verloren en het team toont ambitie.”

“Als Formule 1-coureur word je elke dag wakker wetende wat je tijdens de race wilt doen. Het wordt een soort obsessie om jezelf en het team te blijven pushen om resultaten te boeken. Wanneer je op een ochtend wakker wordt en je mist dat hongerige gevoel, dan is het tijd om te stoppen.”

“Ik stopte eind 2001 toen ik nog maar 33 was, maar Kimi is van plan om in de Formule 1 te blijven racen totdat hij 40 is. Hij is nog steeds hongerig en dat is het belangrijkste punt. Hij vindt zijn baan gewoon ontzettend leuk,” besloot Hakkinen.