Pirelli niet gelukkig met bandenmanagement

De roze hypersofts waren veruit favoriet tijdens de kwalificatie in Singapore (c) Red Bull Content Pool

Bandenfabrikant Pirelli gaat naar aanleiding van de als ‘saai’ bestempelde Grand Prix van Singapore onderzoeken waarom de banden niet snel genoeg sleten. In plaats van korte tijd harder te rijden op zachtere banden, reden coureurs juist langzamer om de banden te sparen.

De roze hypersofts waren in de kwalificatie veruit favoriet op het Marina Bay Street Circuit. Lewis Hamilton reed bovendien het baanrecord aan diggelen toen hij poleposition pakte en benutte de zachte band ten volle. Tijdens de race kozen coureurs als Sebastian Vettel er echter voor om de banden te sparen. Coureurs bonden bewust niet de strijd met elkaar aan om te voorkomen dat de banden zouden oververhitten. Ook waren de meeste rijders tien seconden langzamer dan tijdens de kwalificatie. En dus was het bandenmanagement wat de klok sloeg.

 

De bandenleverancier is zoals gezegd niet blij met de manier waarop coureurs hun banden sparen. Mario Isola van Pirelli in gesprek met Motorsport: “Dit is iets wat we moeten bespreken met de teams want met alle ervaring en data die we hebben opgedaan zien we nu hoe zij met de verschillende bandenkeuzes omgaan. We moeten gaan begrijpen wat de juiste keuze is voor de toekomst.”

Pirelli brengt zachtere compounds om het racen te bevorderen maar dat biedt tegelijkertijd meerdere strategieën om juist banden te sparen. Isola: “We moeten de data nauwkeurig analyseren want het risico bestaat dat we steeds zachter en zachter gaan, meer degradatie krijgen, maar dat het enige resultaat is dat teams de banden meer en meer gaan managen. Dat moeten we evalueren.”

Jouw reactie