Lewis Hamilton denkt al aan 2019

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft de titelstrijd met Sebastian Vettel nog niet in zijn voordeel beslist, maar hij denkt inmiddels wel al aan 2019. De Brit wil in de resterende races alvast onderdelen testen voor het volgend seizoen.

Hamilton wil niet pas wachten met het testen van onderdelen tot de wintertests. “Ik push onze ingenieurs wat betreft de wagen voor volgend jaar. Ik vraag ze of het mogelijk is om dingen eerder te introduceren. Ik wil het namelijk liever tijdens een raceweekend proberen, dan in februari of maart volgend jaar. Als de wintertests beginnen is het al te laat”, vertelt hij aan Autosport.com.

De Mercedes-coureur is erg tevreden over de ontwikkeling bij zijn renstal. “In het begin van het seizoen voelde ik me uitstekend, maar daarna werd het minder. We hadden een paar mindere races, maar gelukkig hebben we ons daarna herpakt. Ik denk dat we de auto nu onder de knie hebben. We weten waar we staan en wat ons nog te doen staat.”