Nieuwe CEO Ferrari zet lijn van Sergio Marchionne voort

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari is er nog niet steeds niet zeker van of het na 2020 actief zal blijven in de Formule 1. De nieuwe algemeen directeur Louis Camilleri is hoopvol gestemd over de onderhandelingen, maar wil nog geen definitief akkoord geven.

“Er wordt nog steeds gesproken over technische, financiële en bestuurlijke details. We denken dat er een basis is voor de toekomst, maar hoe we daar precies komen is nog niet geheel duidelijk”, aldus de Amerikaan.

Camilleri volgde in juli de ernstig zieke Sergio Marchionne op. De inmiddels overleden Italiaan was een groot criticaster van de nieuwe plannen van Liberty Media en dreigde meermaals dat de Scuderia de sport de rug zou toekeren. Camilleri volgt nu dus diezelfde harde lijn. Om eenvoudige redenen: “Liberty Media wil geld verdienen en dat willen de teams ook dus we wachten het maar even af.”