Lewis over gevecht met Max: ‘Mijn hart klopte in m’n keel’

(c) AMG Mercedes

Lewis Hamilton wist vandaag voor de 69e keer te zegevieren in de Formule 1. De Brit loopt hierdoor verder uit op Sebastian Vettel in de strijd om het kampioenschap. Na afloop van de race gaf hij toe dat het moment dat Max Verstappen hem dicht op de hielen zat wel even spannend was.

“Het was een zware race. We hadden een geweldige start, maar het was een lange race. Het voelde als een van de langste in mijn leven, ik ben blij dat het erop zit. Maar wat een dag en wat een weekend,” aldus Hamilton.

Hoewel Hamilton een kleine voorsprong had opgebouwd op Verstappen, kwam de kop van het veld in ronde 38 in druk verkeer terecht. “Ik had een beetje pech met het verkeer. Die jongens gingen alle kanten op en het was lastig om ze te volgen. Max had op dat moment wat meer geluk om dichterbij te komen, maar ik kwam er maar niet voorbij. Maar sjonge, het was zeker even spannend en m’n hart klopte in m’n keel. Toen ik ze voorbij was, kon ik weer vol gas gaan en wat weglopen,” sprak de regerend wereldkampioen.