Force India berispt coureurs na ‘onacceptabele’ actie

(c) Sahara Force India

De teamleiding van Racing Point Force India heeft Sergio Perez en Esteban Ocon opnieuw verboden nog langer tegen elkaar om positie te strijden. Wanneer de coureurs achter elkaar rijden mogen ze niet proberen elkaar in te halen.

Deze teamorder komt na de aanrijding tussen beide coureurs in de eerste ronde van de Grand Prix van Singapore. Ocon probeerde in de derde bocht van het Marina Bay Street Circuit buitenom te gaan bij Perez. Die had echter alleen maar oog voor wat er aan zijn binnenkant gebeurde en gleed bewust of onbewust tegen de Fransman aan waardoor deze zijn VJM11 in de muur parkeerde en uitviel.

“Het is onacceptabel dat stalgenoten elkaar raken. Ze lieten elkaar geen ruimte en de touche zorgde er voor dat Esteban de muur in reed. We zullen daarom dezelfde regel in werking laten treden die we vorig jaar na een aantal incidenten ook hadden, namelijk dat ze niet meer met elkaar mogen racen”, aldus het niet mis te verstane commentaar van teambaas Otmar Szafnauer.

Ook vorig jaar moesten beide kemphanen van bovenaf uit elkaar worden gehouden na incidenten in Canada, Azerbeidzjan, Hongarije en België. Dit jaar waren ze weer vrij om te racen, maar blijkbaar hebben de heren daar weinig van geleerd. “We gaan achter gesloten deuren nog een paar pittige discussies tegemoet en de verhalen van beide kanten aanhoren”, aldus een woest Szafnauer.

Overigens is het nog maar de vraag of Ocon en Perez morgen nog teamgenoten zijn. Her en der wordt gespeculeerd dat Ocon voor de Grand Prix van Rusland (op 30 september) wordt vervangen door Lance Stroll.