Sebastian Vettel: ‘Poleposition was mogelijk geweest’

(c) Scuderia Ferrari

Waar de nummers één en twee Lewis Hamilton en Max Verstappen na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore de pers met een grote glimlach te woord stonden, daar overheerste bij Ferrari teleurstelling.

Sebastian Vettel eindigde op P3, ruim zes tienden achter titelrivaal Hamilton en drie tienden achter Verstappen. De Duitser was verre van tevreden: “We hadden het beter moeten doen. De ingrediënten waren er, alleen hebben we ze niet kunnen samenbrengen. Pole was echt mogelijk vandaag.”

De gefrustreerde Vettel ging de kwalificatie in met de snelste tijd in VT3, maar al in het tweede deel van de kwalificatie ging het mis. Over de radio liet de Duitser weten op een “lastige plek” te zitten en in Q3 waarschuwde hij zijn team hem “op een goed tijdstip naar buiten te sturen.” Ondanks deze aanwijzingen kwam de viervoudig wereldkampioen er niet aan te pas tegen Hamilton en Verstappen: “Het gat is een verrassing, maar ik denk niet dat het de ware verhoudingen weergeeft. De kwalificatie verliep voor ons gewoon niet gladjes als we wilden.”