Christian Horner optimistisch over kansen Red Bull

(c) Red Bull Content Pool

De Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo starten morgen de elfde Grand Pix van Singapore vanaf respectievelijk P2 en P6.

Na afloop van de kwalificatie was teambaas Christian Horner vol lof over met name de prestatie van Verstappen. “Gezien de tijden in de tweede en derde vrije training is de prestatie van Max in de kwalificatie geweldig. Hij worstelde de hele kwalificatie met zijn auto, maar wist de problemen te ontwijken en in een ultieme en fantastische poging op de eerste startrij terecht te komen.”

Ricciardo viel enigszins tegen met een zesde plaats, zes tienden langzamer dan zijn Nederlandse teamgenoot. Volgens Horner had de Australiër problemen met het vinden van de juiste balans in de auto. Ondanks de bizar snelle tijd van Hamilton die op het Marina Bay Street Circuit zijn 79ste pole pakte, is Horner hoopvol gestemd: “We hebben een uitstekende auto voor de race. De start is belangrijk en vanaf daar zullen we zien hoe de verschillende racestrategieën uitpakken.”