Raikkonen: ‘Vertrek bij Ferrari was niet mijn besluit’

(c) Ferrari

Kimi Raikkonen verlaat aan het eind van seizoen Ferrari. De Fin wordt door de Italiaanse renstal vervangen door Charles Leclerc. Raikkonen was echter graag doorgegaan bij zijn huidige werkgever.

Tijdens de Grand Prix van Italië kreeg Raikkonen te horen dat er in 2019 voor hem geen plaats is bij Ferrari en is daarna in gesprek gegaan met Sauber. “Het vertrek bij Ferrari was niet mijn besluit. Gelukkig was er een optie om door te gaan. Ook al vind ik al het gedoe buiten het circuit minder leuk, het racen blijft voor mij het belangrijkste”, laat de Ferrari-coureur donderdag op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Singapore weten.

Raikkonen kijkt dan ook uit naar zijn rentree bij Sauber. “Het is de vraag of podiumplaatsen nog realistisch zijn. Er zit veel verschil tussen de auto’s momenteel. Maar verder weet ik net zo veel over Sauber in 2019 als jullie.”