Pierre Gasly: ‘We willen elkaar altijd verslaan’

(c) Red Bull Racing

Pierre Gasly maakt in 2019 de overstap naar Red Bull Racing. De Fransman kijkt uit naar het duel met Max Verstappen.

“De relatie tussen ons is op dit moment fantastisch. We hebben heel veel respect voor elkaar en kennen elkaar al sinds 2010. Dat jaar reden we tegen elkaar in de karting. We hebben vele gevechten met elkaar gevoerd. Soms liep dat goed af en soms slecht, maar dat hoort allemaal bij het racen. Het belangrijkste is dat we veel respect voor elkaar hebben”, liet Gasly bij een evenement van Toro Rosso-sponsor Casio in Singapore aan Motorsport.com weten.

Gasly ziet het onderlinge duel met Verstappen als een mooie uitdaging. “Max is een van de meest getalenteerde jongens op de grid en ik ben blij dat ik naast iemand kan rijden die zo snel is. Als coureur wil je het altijd tegen de besten kunnen opnemen. Zolang we wat er op de baan en naast de baan gebeurt gescheiden houden, zal de onderlinge band goed blijven.”

Niet alleen op de baan zijn de twee coureurs competitief, maar ook buiten het circuit willen ze altijd van elkaar winnen. “Welke activiteit we ook samen ondernemen, we willen elkaar altijd verslaan. Je bent en blijft coureur.”