Max Verstappen: ‘Overwinning is niet realistisch’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen tempert de verwachtingen voor de Grand Prix van Singapore. Een zege is volgens de Nederlander niet realistisch. De Red Bull-coureur verwacht wel dat hij kan strijden om een podiumplaats.

Volgens Verstappen komen ze te veel motorvermogen tekort om de concurrentie voor te blijven. “Als ik er realistisch naar kijk, dan komen we gewoon tekort. Vorig jaar hadden we relatief een betere motor en kwamen we al drie tienden van een seconde tekort tijdens de kwalificatie. Onze auto is nu wel dichter bij de Ferrari gekomen, maar we hebben met de motor weer terrein verloren. We proberen de tweede startrij te halen en dan is het podium mogelijk”, aldus de Red Bull-coureur.

Doordat Ferrari en Mercedes sinds de Grand Prix van Canada veel stappen hebben gemaakt met de motor, is het ook in de straten van Singapore lastig om voor de overwinning te gaan. “Zodra het gas erop gaat, verliezen we gewoon te veel. Als je 70 paardenkrachten minder hebt, wordt het een lastig verhaal. De auto is wel goed, maar je zou er eigenlijk een moeten hebben die zeker een halve seconde sneller is dan Ferrari en Mercedes om het gebrek aan motorvermogen te compenseren. Dat zit er niet in natuurlijk.”