Wolff: ‘Ferrari op papier favoriet voor winst in Singapore’

(c) Mercedes AMG F1

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is “Ferrari op papier favoriet in Singapore”. Hij acht Mercedes niet bij voorbaat kansloos voor de zege. Dit weekeinde reist het Formule 1 circus af naar de evenaar om 61 rondes af te leggen in de benauwende hitte van de Aziatische stadstaat.

Twee weken na de winst van Lewis Hamilton en derde plek van Valtteri Bottas in Ferrari’s achtertuin reist Mercedes vol overtuiging af naar Singapore. Toch is Wolff niet uitgesproken over de verwachte uitkomst van deze voor coureurs veeleisende race. Het team gaat in beide kampioenschappen aan kop. Hamilton staat maar liefst 30 punten voor op Sebastian Vettel en Mercedes heeft een voorsprong van 25 punten ten opzichte van Ferrari.

Met name de onvoorspelbaarheid van het huidige Formule 1-seizoen, en de problemen die de Italiaanse renstal de laatste jaren had, maken dat Wolff zeker niet uitsluit dat Mercedes hier alsnog met de winst vandoor gaat. Wolff: “Op papier zou dit circuit in het voordeel van de Ferrari’s moeten zijn, maar de strijd in dit kampioenschap is zo close, dat voorspellingen vooraf eigenlijk betekenisloos zijn”. Vorig jaar kwalificeerden de beide Zilverpijlen zich dramatisch maar veroorzaakten de beide Ferrari’s een startcrash waarbij ook de als tweede gekwalificeerde Max Verstappen betrokken was. Hamilton won de race en Bottas werd derde.

Spektakel

De karakteristieken van het Marina Bay Circuit staan bovendien garant voor onvoorspelbare races. Volgens Wolff heeft het eigenschappen waarmee Mercedes normaal gesproken worstelt: “De korte rechte stukken, nauwe bochten en het hobbelige oppervlak maken Marina Bay Street Circuit één van de lastigste circuits voor ons.” Wolff voorziet hoe dan ook een groot spektakel; “De verlichte baan ziet er verbazingwekkend uit voor zowel de toeschouwers op de tribunes en thuis achter de televisie. Voor de teams is het één van de meest veeleisende races, met name vanwege de hoge temperaturen en luchtvochtigheid.”