Ricciardo over Singapore: ‘Wordt tijd dat ik die verdomde GP win’

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo wil komend weekend dolgraag de Grand Prix van Singapore op zijn naam schrijven. De Australiër maakt dan ook best een kans: hij is niet alleen gek op stratencircuits, Red Bull Racing heeft deze race ook omcirkeld als een van de favoriete races voor hun wagen.

Stratencircuits zijn doorgaans zowel fysiek als mentaal zwaarder voor de coureurs dan de ‘standaard’ circuits. Niet alleen vanwege het zeer bochtige karakter, maar ook vanwege het feit dat één foutje vrijwel direct wordt afgestraft door het gebrek aan uitloopzones. Hoewel sommige coureurs hier een hekel aan hebben, is Ricciardo er juist dol op. “Zoals iedereen weet, hou ik van stratencircuits. Het gevoel dat je krijgt wanneer je op de limiet rijdt, zo dicht langs de muren, daar krijg je gewoon geen genoeg van”, aldus de honey badger die dit jaar de Grand Prix van Monaco won.

De hoge temperatuur in Singapore maakt dit stratencircuit tot één van de meest inspannende races van de kalender. “Ik heb echt moeten leren om van de uitdaging in Singapore te gaan houden. Ik reed hier voor het eerst in 2011 en dat was één van de zwaarste races die ik ooit heb gereden. Fysiek was het zo intens, ik had gewoon onderschat hoe zwaar het zou zijn. Ik zat er na de race echt helemaal doorheen en ik wilde dat gevoel nooit meer hebben in een racewagen. Dus ik heb mezelf voorgenomen dat ik voortaan over-voorbereid naar Singapore zou gaan. Op een bepaalde manier ben ik daar nu trots op. Ik kom daar altijd heel scherp en goed voorbereid aan. Ik vind die uitdaging nu echt leuk en ik kan nu beter met de hitte omgaan. Op een gekke manier is die pijn een soort plezier geworden in de loop der jaren,” aldus Ricciardo.

Dat hij in Singapore heel zijn ritme moet omgooien, vindt hij niet zo erg. “Het is de originele nachtrace en het schema is altijd wat hectisch. Maar het heeft ook iets romantisch om ‘s nachts naar het circuit te gaan en vervolgens om vier of vijf uur ‘s nachts naar bed te gaan. Het is een plek waar ik goede races rijd en vaak hoog eindig. Ik heb daar vier podiums en drie tweede plekken op rij gescoord, dus het wordt tijd dat ik dat verdomde ding win!”