Bottas: ‘Verbazingwekkend dat ik nog niet heb gewonnen’

(c) Mercedes AMG

Hoewel Valtteri Bottas sterk presteert, heeft hij dit seizoen nog geen enkele Grand Prix gewonnen. Wel werd de Fin vijf maal tweede en zat hij een aantal keer dichtbij een overwinning. Uiteraard baalt hij hiervan en wil hij graag nog zegevieren dit jaar, maar de kans hierop is behoorlijk geslonken nu hij zijn teamgenoot Lewis Hamilton zal moeten ondersteunen in diens jacht op de titel.

“Voor mijzelf is het nogal teleurstellend en verbazingwekkend dat ik nog geen race heb gewonnen dit jaar. Een paar keer zat ik er dichtbij, vooral in het begin van het seizoen. Ik wil echt races winnen, daarom ben ik hier,” aldus Bottas.

De Fin staat momenteel op de vierde plek in het kampioenschap met bijna honderd punten achterstand op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Laatstgenoemde heeft inmiddels zes races gewonnen en voert het klassement aan. Door de felle strijd met Ferrari zal Bottas hierdoor de komende races in dienst rijden van Hamilton.

“Wanneer ik een goede snelheid heb, mezelf goed kwalificeer en vervolgens sterk in de race presteer, dan kan ik zeker winnen. Maar het wordt natuurlijk allemaal een stuk eenvoudiger wanneer Lewis de titel wint. Ik wil daar nog niet teveel aan denken. Maar zolang ik goed presteer, dan volgen ook de resultaten,” aldus Bottas.

Dit weekend staat de Grand Prix van Singapore op het programma. Hoewel het Marina Bay Street Circuit de wagens van Mercedes niet heel goed ligt, blijft Bottas optimistisch. “Het blijft racen en we gaan daar naartoe met de gedachte dat er van alles kan gebeuren,” doelend op de startcrash van vorig jaar waarbij beide Ferrari’s werden uitgeschakeld en Mercedes er met de winst vandoor ging. “Hopelijk zijn we competitiever dan afgelopen jaar, maar het wordt lastig want Ferrari is overal snel en Red Bull zal ook sterk voor de dag komen. We weten echt niet hoe snel we daar zullen zijn. We gaan er gewoon naartoe en proberen daar meer punten te scoren dan Ferrari.”