Voormalig F1-coureur Buemi past stoeltje bij Toro Rosso

(c) Toro Rosso

Toro Rosso heeft het toch al roerige Silly Season een nieuwe wending gegeven door voormalig Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Sebastien Buemi een stoeltje te laten passen.

Het team uit Faenza stuurde woensdagmiddag een foto de wereld in, waarin het bezoek van Buemi aan de fabriek wereldkundig werd gemaakt. Het nieuws komt een aantal dagen nadat verschillende media meldden dat Daniil Kvyat op het punt staat om terug te keren bij zijn voormalig werkgever.

De 29-jarige Buemi is al in dienst van Red Bull als reserverijder. Tussen 2009 en 2011 reed de Fransman 55 Grands Prix voor Toro Rosso. In de jaren daarop maakte hij furore in de langeafstandsracerij en de Formule E. In die laatste klasse veroverde Buemi in 2015-2016 de titel. Namens Toyota pakte Buemi in mei van dit jaar als teamgenoot Fernando Alonso de zege in de 24 uur van Le Mans.

Toro Rosso heeft nog geen enkele coureur bevestigd voor 2019. De renstal staat op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap.

Jouw reactie