Silly season: ‘Ferrari maakt donderdag rijderswissel bekend’

(c) Scuderia Ferrari

Volgens de Italiaanse tak van Sky Sports maakt Ferrari komende donderdag bekend dat Kimi Raikkonen (38) na dit seizoen vervangen zal worden door Charles Leclerc.

Sinds de Italiaanse Grand Prix zijn de geruchten over de komst van Leclerc naar het team uit Maranello weer helemaal opgelaaid. De 20-jarige Monegask bevestigde maandag dat hij in Monza heeft gesproken met Ferrari-voorzitter John Elkann.

De komst van Leclerc zou ook het gedrag van Raikkonen verklaren. De Fin had het in Monza aan de stok met teamgenoot Sebastian Vettel, die in de eerste ronde niet aan zijn stalmaat voorbijkwam en mede daardoor na een touché met Lewis Hamilton spinde.

Sergio Marchionne

Eerder dit jaar waren er al hardnekkige geruchten dat Leclerc Raikkonen zou gaan vervangen. Dat idee kwam van de overleden Ferrari-president Sergio Marchionne af, die zeer gecharmeerd was van de Sauber-coureur. Met zijn dood ging het plan de koelkast in. Door Leclerc nu alsnog in de auto van Raikkonen te zetten wil Ferrari de overleden Marchionne eren.