Pirelli en Hankook in race voor bandencontract Formule 1

(c) Pirelli

Pirelli en Hankook zijn de enige twee overgebleven kandidaten om vanaf 2020 de banden te leveren in de Formule 1. Het contract met de huidige leverancier Pirelli loopt eind 2019 af.

De Italianen willen dat contract graag verlengen, maar wel tegen de juiste commerciële en sportieve voorwaarden. Pirelli is sinds 2011 de enige bandenleverancier in de koningsklasse van de autosport.

Michelin afgehaakt

Geïnteresseerde bandenfabrikanten konden zich tot de Grand Prix van Italië aanmelden. Naast Pirelli en het Zuid-Koreaanse Hankook toonde in eerste instantie ook Michelin interesse. De Franse fabrikant besloot zich vervolgens niet aan te melden, omdat de Formule 1 in 2020 nog met de huidige 13 inch banden gaat racen en een jaar later met 18 inch, zo meldt Auto Motor und Sport.

De FIA trekt twee weken uit om te onderzoeken of Pirelli en Hankook technisch en logistiek gezien in staat zijn de Formule 1 te voorzien van rubber. Vervolgens beoordeelt het management van de Formule 1 het financiële voorstel van beide partijen.

Formule 1 nieuw voor Hankook

Hoewel Pirelli zich de afgelopen jaren heeft bewezen, is Formule 1 nieuw voor Hankook, dat wel ervaring heeft in de autosport. Het merk levert al enige jaren het rubber in de DTM en de Europese Formule 3.