Raikkonen na verlies overwinning: ‘Achterbanden totaal versleten’

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari vertrok vandaag vanaf de eerste startrij tijdens de Grand Prix van Italië. Nadat Sebastian Vettel in de eerste ronde veel tijd verloor door een aanrijding met Lewis Hamilton, was de weg vrij voor Kimi Raikkonen om naar de overwinning te rijden. Toch wist Hamilton in de slotfase van de race de Fin te passeren en er met de overwinning vandoor te gaan. Een hard gelag voor Raikkonen die na zijn poleposition het weekend in stijl had willen afsluiten.

“We waren snel genoeg vandaag, maar de achterbanden waren versleten. Vanaf dat moment moest ik me inhouden. Ik probeerde nog aan te vallen, maar het was helaas onmogelijk aan het einde. Het is verre van ideaal, maar hier hadden we het mee te doen vandaag. We hebben het maximale gedaan,” aldus een zichtbaar teleurgestelde Raikkonen.

De puntenverdeling voor de strijd om het kampioenschap was vandaag in het voordeel van Mercedes. “We hebben het in ieder geval geprobeerd en de tweede plek behaald. We zullen blijven vechten,” besloot hij strijdvaardig.