Hamilton: ‘Negativiteit tifosi heeft mij geholpen om hier te winnen’

(c) Mercedes AMG

Hoewel alles erop leek dat Ferrari sinds lange tijd weer haar thuisrace zou gaan winnen, ging Lewis Hamilton er met de winst vandoor. Doordat hij als grootste concurrent van Vettel niet geliefd is in Italië, heerste er veel negativiteit richting hem en Mercedes. Dit gaf de Brit juist extra motivatie om nog harder te knokken voor de overwinning.

“Ik wil allereerst de complimenten geven aan Ferrari. Zij hebben er een mooie strijd van gemaakt dit weekend. Ze hebben zo’n geweldig gevecht geleverd. Daarnaast natuurlijk de complimenten voor het team hier en in de fabriek. Zonder hun steun en zonder hun continue inspanning was dit onmogelijk geweest vandaag. Ook wil ik Valtteri bedanken voor zijn hulp”, begon Hamilton zijn dankwoord na afloop van de race.

Toch wilde hij ook nog wat kwijt over de tifosi: “Er heerste hier veel negativiteit richting ons team. Maar er hingen zoveel Britse vlaggen hier, zij hebben mij zo geïnspireerd tijdens deze race en daar heb ik voor gereden. Die negativiteit [van de tifosi] heeft mij alleen maar geholpen. Ik heb dit omgezet naar iets positiefs.”