Christian Horner: ‘Helaas kreeg Verstappen een tijdstraf’

(c) Red Bull Racing

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Italië. Horner is zeer te spreken over de race van Max Verstappen.

“Na een sterke start kon Max Valtteri Bottas passeren en bleef hij uit de problemen in bocht twee. Hij reed na de eerste ronde op P3 en kon in zijn eerste stint deze plaats behouden. Na zijn pitstop was zijn snelheid goed genoeg om zijn positie op de baan te behouden. We wisten wel dat Bottas aan het eind van de race voordeel zou hebben van zijn versere banden”, laat Horner weten.

Ondanks dat Verstappen zijn derde positie niet kon behouden, is Horner tevreden over hoe de Nederlander heeft gereden. “Helaas vonden de stewards dat Verstappen bij zijn verdedigende actie op Bottas niet genoeg ruimte liet, waardoor hij een vijf seconden penalty kreeg. Hierdoor verloor hij zijn derde plaats en werd hij vijfde. Toch heeft Max een prima race gereden en zijn uiterste best gedaan.”