Bottas vond gevecht met Verstappen niet fair

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas mocht ondanks dat hij de Grand Prix van Italië als vierde finishte toch naar het podium. De Fin profiteerde van een vijf seconden straf die Max Verstappen kreeg. Bottas kwam in aanraking met de Nederlander, nadat hij hem in de eerste chicane wilde inhalen. Dit leverde de Red Bull-coureur de tijdstraf op.

Na de race was Bottas niet te spreken over de actie van Verstappen: “Het was een fel gevecht, niet altijd even fair als ik gehoopt had. Verstappen heeft daarom ook een straf gekregen.”

Een podiumplaats voor Bottas op het circuit van Monza was niet de prioriteit voor Mercedes. “Mijn missie was om Kimi Raikkonen een tijdje op te houden, maar daarna probeerde ik alles om nog op het podium te komen. Als team is dit een geweldig resultaat. We hebben meer punten gescoord dan Ferrari op hun thuisbaan.”