VT3 Italië: Sebastian Vettel weer de snelste, Verstappen op P5

(c) Ferrari

Sebastian Vettel heeft in de derde vrije training van de Grand Prix van Italië de snelste tijd op de klokken gezet. De Duitser was nipt sneller dan Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur gaf 0,081 seconde toe op zijn concurrent voor de wereldtitel. Max Verstappen reed de vijfde tijd.

De derde vrije training kwam langzaam op gang. In het eerste kwartier waren het alleen de McLaren-coureurs en Nico Hulkenberg die een tijd op de klokken zetten. Het circuit van Monza was hier en daar nog wat vochtig waardoor de meeste coureurs niet veel haast hadden om naar buiten te gaan.

Na twintig minuten in de sessie werd het wat drukker op de baan. Kimi Raikkonen zette in eerste instantie de toon met een snelle rondetijd. Hamilton en Vettel volgden de Fin op enkele tienden. Even later dook Hamilton nipt onder de tijd van Raikkonen, waardoor hij naar P1 ging.

Verstappen zette met een half uur te gaan zijn eerste geklokte ronden neer. Met de nieuwe Spec C-motor van Renault pakte de Nederlander de vierde plaats en moest zes tienden toegeven op de tijd van Hamilton. De Red Bull-coureur deed dat wel op de softs, terwijl de rest op supersofts reed. In dezelfde run wist Verstappen zich nog te verbeteren en reed de derde tijd op vier tienden van een seconde.

In de tweede run liet Ferrari zien dat zij favoriet zijn voor poleposition. Vettel pakte met een 1:20.509 de snelste tijd en Raikkonen gaf 0,173 toe op zijn teamgenoot. Hamilton antwoordde met een tweede tijd en hij gaf slechts 0,081 seconde toe op Vettel.

Verstappen zette in zijn tweede run, op supersofts, de vijfde tijd neer. Hij was met een 1:21.388 ruim acht tienden langzamer dan de snelste tijd. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kwam niet verder dan een achtste tijd op 1,8 seconden.

Uitslag derde vrije training Italië:

(c) Formula1.com