Raikkonen: ‘Er is geen betere plaats om op pole te staan’

(c) Ferrari

Kimi Raikkonen mag eindelijk weer eens vanaf de eerste startplaats een race beginnen. De Fin liet de Italianen juichen door tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Italië poleposition te pakken.

Met de snelste Formule 1-ronde aller tijden (263,785 km/u gemiddeld) pakte Raikkonen zijn eerste pole sinds Monaco 2017. “Dit is een geweldige uitgangspositie, maar de helft van de klus is pas geklaard. Hopelijk verloopt morgen alles soepel en eindigen we in dezelfde posities”, laat de Fin na de kwalificatie weten.

Raikkonen had geen beter circuit kunnen uitkiezen voor zijn eerste pole van het seizoen. “Er is geen betere plek om op poleposition te staan dan hier in onze thuisrace voor alle tifosi. Waar we ook gaan ter wereld, voelen we de steun, maar dit is toch wel het mooiste.”