Racing Point Force India: ‘Lance Stroll heeft stoeltje gepast’

(c) Williams Martini Racing

De overstap van Lance Stroll van Williams naar Force India lijkt een kwestie van tijd te zijn. Racing Point Force India laat vrijdag weten dat de zoon van de nieuwe eigenaar Lawrence Stroll onlangs een F1-stoeltje op de fabriek heeft gepast.

“Hij kwam om rond te kijken en een stoeltje te passen”, aldus Force India-teambaas Otmar Szafnauer in gesprek met Motorsport.com. “Dus hij past in ieder geval in de auto, mocht het nodig zijn.”

Szafnauer benadrukt dat Stroll vooral met het oog op 2019 naar de fabriek in Silverstone is gekomen. “Wat we vooral wilden doen is kijken of we niets speciaal voor hem moeten veranderen aan de auto van volgend jaar. En het blijkt dat we toch een paar dingen moeten aanpassen, dus we zijn nu nog net op tijd.”

De Roemeen gaat nog wat dieper in op het gerucht dat Stroll al dit jaar de overstap naar Force India zou maken. “Als we puur hypothetisch tegen Esteban Ocon zouden zeggen: sorry Esteban, je moet vertrekken en we gaan Lance in de auto zetten. Wat ga je dan doen als Esteban antwoordt ‘sorry maar ik heb een contract?’ Ik kan er nu dus nog niet veel over zeggen, in eerste instantie omdat er nog niets is besloten. En zelfs dan moeten er nog veel juridische zaken worden geregeld, het is dus niet zomaar even een overstap.”