Max Verstappen: ‘Monza is snel, heel snel’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing verwacht een lastig Grand Prix-weekend in Italië. De supersnelle baan van Monza is niet in het voordeel van het Oostenrijkse team. Toch kijkt Max Verstappen uit naar de race op het circuit van Monza.

“Monza is snel, heel snel. Dat maakt het heel leuk maar is aan de ander kant niet ideaal voor ons en voor onze auto. Het is een oldschool-circuit, een van de weinigen die nog over is. Het is altijd speciaal om op een circuit met zo veel historie te racen. Ik kijk er altijd naar uit om hier te rijden”, laat Verstappen weten.

De hoogtepunten van het circuit zijn voor de Red Bull-coureur de laatste chicane, Ascari, en de laatste bocht, Curva Parabolica. “Het is niet eenvoudig om de laatste bocht goed te nemen maar als dat lukt, voelt het erg goed.”

Op Monza zal de kleur oranje niet de boventoon voeren. “De Italiaanse fans zullen zoals altijd Ferrari steunen, ze zijn erg gepassioneerd en dat is mooi om te zien. Hopelijk kan het oranje de strijd aangaan met het rood”, sluit de Nederlander af.