Vettel vol vertrouwen naar thuisrace op Monza

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari-coureur Sebastian Vettel reist na zijn zege tijdens de Belgische Grand Prix vol vertrouwen af naar Monza. Voor de renstal uit Maranello staat komende zondag de thuisrace op het programma, “een absoluut hoogtepunt”, aldus Vettel.

Nu het gat met WK-leider Lewis Hamilton tot 17 punten is geslonken en de Ferrari dominanter sinds jaren lijkt te zijn, verheugt de Duitser zich op de Italiaanse Grand Prix. Volgens Vettel kunnen de tifosi trots zijn dat de Ferrari-motor nu wordt geprezen in plaats van die in de Mercedes. Vettel: “Het is goed dat de rollen nu zijn omgedraaid en ik denk dat het Maranello, de Ferraristi en de motoren-afdeling erg gelukkig maakt.”

Oranje

Normaal gesproken zijn de tifosi op Monza nadrukkelijk aanwezig om hun coureurs toe te juichen met rode Ferrarivlaggen en de Italiaanse tricolore, toch blijkt Vettel na Oostenrijk en Spa onder de indruk van de Oranje menigte die Max Verstappen tijdens zíjn ‘thuisrace’ aanmoedigde. “Wanneer je in de juiste kleur gekleed bent, wat ik ben, dan denk ik dat Monza altijd een absoluut hoogtepunt is”, aldus Vettel. “We krijgen zoveel support van onze fans, de Ferrari fans. Hoezeer ik de laatste races ook genoten heb van het aanwezige oranje, toch hoop ik dat we voor de verandering weer eens overwegend rood zullen zien en ik ben er bijna zeker van dat we het oranje zullen overstemmen.”