Silly Season: ‘Vandoorne ook in 2019 in Formule 1’

(c) Andy Hone/McLaren

Stoffel Vandoorne rijdt ook komend seizoen in de Formule 1. Dat zegt althans de manager van de Belgische McLaren-coureur in gesprek met de Waalse zender RTBF.

Vandoorne beleeft een dramatisch seizoen bij de Britse renstal. De achtste plaats in Bahrein is de beste prestatie van de Belg, die voornamelijk in de achterhoede te vinden is. Hoewel McLaren benadrukt dat Vandoorne het seizoen mag afmaken bij de renstal blijven de geruchten hardnekkig dat hij zijn stoeltje moet afstaan aan Esteban Ocon indien Lance Stroll voortijdig de overstap maakt van Williams naar Racing Point Force India.

Geen paniek bij manager

Manager Alessandro Alunni Bravi van Vandoorne houdt ondanks de slechte prestaties van zijn pupil en de aanhoudende geruchten het hoofd koel. “Stoffel is op dit moment McLaren-rijder en dat zal hij zeker nog zijn tot het einde van het seizoen.”

“Hij is een uiterst professionele jongen die goed met de druk om kan. Hij is kalm maar dat wil niet zeggen dat hij niet agressief is, ik geef hem honderd procent kans om volgend jaar in de F1 aan het werk te zijn”, zegt de Italiaan tegen de RTBF.

McLaren heeft prioriteit

Een stoeltje bij McLaren in 2019 blijft daarbij eerste keus, zegt Bravi, maar dat betekent niet dat Vandoorne geen andere opties overweegt.

“We willen dat Stoffel een goede auto heeft en dat hij zich kan concentreren op zijn werk. Ik bekijk dus alle opties maar McLaren blijft een prioriteit voor ons. Als echter blijkt dat dit niet de goede optie is voor volgend jaar zullen we andere mogelijkheden moeten bekijken voor Stoffel.”

Jonge rijder

“Er zijn veel rijders die met verschillende teams praten om hun mogelijkheden te verkennen. Hetzelfde is ook voor ons het geval. Ik kan geen garantie geven maar Stoffel is nog altijd een van de jongste rijders van het veld en dat is iets waar zowel McLaren als de andere teams zich van bewust zijn.”