Max Verstappen nog altijd geen fan van de halo

Of Max Verstappen blij is met de halo? (c) Red Bull Content Pool

Na afloop van de Belgische Grand Prix werd er vooral nagepraat over de crash tussen Fernando Alonso en Charles Leclerc. In de eerste bocht op het circuit van Spa-Francorchamps ging het flink mis. De McLaren-bolide van de Spanjaard vloog over de Sauber van Leclerc, waarbij de halo van de Monegask werd geraakt.

De heersende mening was dat de cockpitbescherming mogelijk ernstig letsel bij Leclerc had voorkomen. Max Verstappen betwijfelt echter of de halo wel de redding was voor de Sauber-coureur.

Laag in de auto

In het programma Peptalk van Ziggo Sport zei de Red Bull-coureur: “Het is altijd moeilijk zeggen. Als je kijkt hoe laag we al in de auto zitten dan vraag ik mij echt af of hij hem zou hebben geraakt. Ik denk het niet.”

Met name het design van de cockpitbescherming is Verstappen nog altijd een doorn in het oog. “Ik ben er nog steeds geen fan van. Het is gewoon een superlelijk ding. Het ziet er niet uit. Het is gewoon een teenslipper op de auto.”