Vandoorne gefrustreerd: ‘McLaren boekt geen enkele vooruitgang’

(c) Steven Tee/McLaren

Stoffel Vandoorne kende een allesbehalve goede thuiswedstrijd. De Belg bungelde niet alleen achteraan alle trainingen en de kwalificatie, ook tijdens de race op Spa-Francorchamps finishte hij als laatste van de nog rijdende coureurs. Hij is dan ook erg gefrustreerd over de gang van zaken binnen McLaren en vindt dat het team totaal geen vooruitgang boekt.

“Het is lastig om zo’n slecht weekend te hebben”, aldus Vandoorne na de race tegenover Autosport. “We zien dat onze prestaties verre van goed zijn. Er is ook niet echt een verklaring voor. De realiteit is dat we geen enkele vooruitgang hebben geboekt sinds de start van het jaar. We zijn helemaal niet vooruit gegaan in vergelijking met de anderen.”

Zaterdag na de kwalificatie was hij ook al verre van tevreden: “Niets ging goed. Uiteindelijk is deze uitslag niet echt verrassend, want we worstelen al het hele weekend. Als team hebben we het niet goed genoeg gedaan.”

Vandoorne beleeft een slecht seizoen bij McLaren en staat onder druk. Een weekend als dit helpt dan natuurlijk ook niet mee. Hoewel het team heeft benadrukt dat Vandoorne dit seizoen mag afmaken bij McLaren, gaan er ook geruchten dat Esteban Ocon zijn zitje inneemt mocht Lance Stroll voortijdig overstappen naar Racing Point Force India.