Racing Point Force India: ‘Lance verdient het om in de F1 te zijn’

(c) Williams Martini Racing

Begin deze maand werd Force India overgenomen door een investeringsgroep onder leiding van Lawrence Stroll. De geruchten dat zijn zoon Lance Stroll dit seizoen nog overstapt naar het inmiddels omgedoopte Racing Point Force India worden steeds hardnekkiger. De nieuwe teambaas is dan ook vol lof over de jonge Canadees.

Hoewel Stroll niet wordt gezien als het grootste talent dat rondrijdt in de Formule 1, denkt Otmar Szafnauer, de nieuwe teambaas van Racing Point Force India, hier anders over: “Lance heeft, met name in de lagere formule-klassen, laten zien een racewinnaar te zijn. Een winnaar van kampioenschappen.”

“We hebben hem ook in de gaten gehouden omdat hij een concurrent van ons is. Elke keer als het regent, lijkt het alsof zijn talent schittert. Dat is meestal een teken dat een coureur een grote wagenbeheersing heeft. We kennen hem persoonlijk niet heel goed, maar hij verdient het om in deze sport te zijn. Niet alleen vanwege zijn vader,” aldus Szafnauer.

Lance Stroll ontkende op zijn beurt ook niet dat we hem voortijdig in een roze overall zullen zien rondlopen. Op de vraag wanneer hij verwacht te kunnen overstappen naar Racing Point Force India, antwoordde hij gisteren na de race: “Ik sta standby op dit moment. Voor nu ga ik naar Monza met dezelfde mentaliteit als altijd. Ik neem aan dat ik daar nog voor Williams rijd.”