Raikkonen over uitvalbeurt: ‘DRS bleef zich voortdurend openen’

(c) Ferrari Media

De Grand Prix van België liep uit op een deceptie voor Kimi Raikkonen. De Ferrari-coureur werd tijdens de start aangereden door Daniel Ricciardo, hobbelde vervolgens met een gehavende achtervleugel en lekke band over het lange circuit naar de pitstraat en kreeg vervolgens een probleem met zijn DRS-systeem waardoor hij moest opgeven. Dit terwijl het er tijdens de trainingen nog allemaal zo goed uitzag voor de ‘King of Spa’.

“De DRS bleef zichzelf maar openen, dus er was niets meer wat we konden doen. Ik werd van achteren geraakt en ik had hierdoor veel schade aan de vloer en achtervleugel. Daarnaast moest ik ook bijna nog een hele ronde afleggen met een lekke band. Toen werd het uiteindelijk zo erg dat de DRS zich voortdurend opende, dus het had geen zin om verder te gaan. Als je zo door blijft gaan kun je niets uit de race halen. Je schiet er gewoon af en zelfs op de rechte stukken kun je niet op volle snelheid rijden,” aldus de Fin.

Volgens Raikkonen was de minder goed verlopen kwalificatie van bepaalde coureurs hier de oorzaak van: “Dit is wat je krijgt wanneer je je slecht kwalificeert. Mensen beginnen dingen te doen die duidelijk niet goed werken. Ik werd geraakt en dat was het.”