Hamilton gefrustreerd door gebrek aan topsnelheid

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft er grote moeite mee dat hij Sebastian Vettel tijdens de Belgische Grand Prix niet kon bijbenen. De viervoudig wereldkampioen, die op Spa als tweede eindigde, baalt van het gebrek aan topsnelheid in zijn W09.

“Seb ging me voorbij alsof ik er niet eens was”, zegt Hamilton over de inhaalactie van winnaar Vettel in de eerste ronde. “Er is een hoop werk aan de winkel voor ons om Ferrari bij te halen.”

Hamilton heeft voorafgaand aan de podiumceremonie geen verklaring voor het grote verschil tussen de Ferrari en Mercedes. “Het is duidelijk dat ze een aantal handigheidjes in de auto hebben zitten. Ik heb gedaan wat ik kon. In Monza komend weekend zal hun topsnelheid ze ook goed van pas komen.”

Door zijn tweede plaats zag Hamilton Vettel in de Wk-stand naderen tot op zeventien punten.