Vettel baalt van P2: ‘We hebben het niet goed getimed’

(c) Ferrari Media

Sebastian Vettel reed zich naar een prima tweede plek tijdens de kwalificatie van de Belgische Grand Prix. Toch had hij op meer gehoopt omdat Ferrari het hele weekend de tijdenlijsten aanvoerde. Een regenbui tijdens Q3 gooide roet in het eten waardoor Lewis Hamilton er met de poleposition vandoor ging.

“We hebben het niet goed getimed, maar in deze omstandigheden kan er natuurlijk van alles gebeuren. We hadden de snelheid vandaag om poleposition te pakken, maar daar zullen we nooit achter komen omdat het in Q3 anders verliep. Het gat naar Lewis is vrij groot dus hij verdient deze pole ook, maar morgen zullen we een goede snelheid voor de race hebben, dus daar kijk ik naar uit,” aldus de Duitser.

“Wanneer het plotseling begint te regenen zoals zojuist, dan moet het team twee wagens managen. Er was wat verwarring en ik wist ook niet wat ik moest doen. Toen begon de baan op te drogen en wilde ik mijn banden sparen, maar ik werd opgehouden door Ocon. Je weet vervolgens dat elke ronde dé ronde kan zijn, maar je weet ook dat die ronde aan het einde zit wanneer het zo blijft opdrogen. Misschien was ik ook wel niet zo kalm in de wagen als ik had kunnen zijn. Uiteindelijk ben ik blij met de tweede plek en sta ik morgen op de eerste rij. We hebben een goede snelheid dus er kan van alles gebeuren,” besloot Vettel.