Horner: ‘Misschien dat Toro Rosso Alonso aanbieding heeft gedaan’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner reageert verbaasd op het verhaal van Fernando Alonso, die zegt dat hij meerdere aanbiedingen van de Oostenrijkse formatie heeft gehad. Volgens Horner is daar niets van waar.

“Misschien dat Franz (Tost, teambaas Toro Rosso red.) hem een aanbod heeft gedaan”, suggereert Horner bij Sky Sports. “Namens Red Bull Racing heeft hij in ieder geval geen voorstel gehad.”

“Fernando is een geweldige racer, misschien wel de snelste van allemaal, maar hij zou niet in ons team passen. Wij investeren via Toro Rosso in de jeugd. Het is jammer dat hij de Formule 1 verlaat, maar nogmaals: Red Bull Racing heeft hem geen aanbieding gedaan.”

Horner sprak wél met Alonso’s manager Briatore

Hoewel Red Bull dus stelt Alonso geen aanbieding te hebben gedaan, heeft Horner wél gesproken met Alonso’s zaakwaarnemer Flavio Briatore. “Dat gesprek werd opgezet door de FOM”, vervolgt Horner. “Het is echter altijd duidelijk geweest dat wij geen interesse hebben gehad in de diensten van Fernando. Ik zou niet weten waarom hij zoiets zou zeggen.”