Verstappen optimistisch: ‘Red Bull kan op termijn iedere race winnen’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen heeft een groot vertrouwen in zijn huidige werkgever Red Bull Racing. De Nederlander zegt donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps dat hij zeker weet dat Red Bull Racing in de toekomst weer om wereldtitels gaat strijden.

“Red Bull werkt er keihard aan om terug te komen”, aldus Verstappen. “Ik ben ervan overtuigd dat het team in staat is om in de toekomst iedere race te winnen.”

Verstappen boekte dit seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk zijn enige overwinning. Omdat de Renault-motor van Verstappen topsnelheid tekort komt is de RB14 op de meeste circuits dit seizoen niet in staat om te strijden om de zege.

Verstappen snapt niet waarom Ricciardo vertrekt

De Formule 1-zomerstop werd een paar weken geleden opgeschrikt met het bericht dat Daniel Ricciardo aan het eind van dit seizoen vertrekt naar Renault. “Dat was ook voor mij een verrassing”, vervolgt Verstappen, die zijn twijfels heeft bij de keuze van zijn teamgenoot. “Ik weet niet of dat voor hem nou het beste team is om naar toe te gaan. We zien het wel.”

Pierre Gasly werd afgelopen week aangekondigd als opvolger van Ricciardo. Verstappen zal volgend seizoen voor het eerst in zijn F1-loopbaan de meest ervaren coureur zijn binnen een team. Hij verwacht niet dat die rol extra druk met zich meebrengt. “Bij Red Bull is er nooit sprake van een eerste of tweede rijder. We worden op gelijke voet behandeld. Dat zal volgend jaar niet anders zijn.”

“Ik word niet opeens een leider binnen het team ofzo. Zo voel ik mij ook niet. Het is duidelijk dat ik meer ervaring heb dan Pierre. Hopelijk zal dat me helpen om betere resultaten te boeken.”

De eerste vrije training op Spa-Francorchamps gaat om 11.00 uur van start. De race wordt zondag om 15.10 uur afgewerkt.