Van der Garde: ‘Keuze voor Gasly komt Max ten goede’

(c) Red Bull Racing

Giedo van der Garde verwacht dat Max Verstappen en Pierre Gasly in 2019 ‘een goed koppel’ gaan vormen. Dat stelt de voormalig Formule 1-coureur in zijn preview voorafgaand aan iedere Grand Prix-weekend op Grand Prix Radio. Eerder deze week werd bekend dat Pierre Gasly in 2019 de nieuwe teamgenoot van Verstappen wordt.

“Ik ken Gasly nog uit zijn GP2-tijd”, vertelt Van der Garde. “Ik heb niet met hem geracet, maar heb hem wel vaak zien rijden. Het is echt een goede coureur en bovendien een leuke vent. Voor Max zal dat alleen maar goed zijn.”

Lastig weekend voor Verstappen op Spa

Komend weekend wordt na een zomerstop van vier weken de Grand Prix van België afgewerkt. Van der Garde verwacht een lastig weekend voor Verstappen. “Er komen kansen voor Max als het gaat regenen en misschien dat Red Bull kan profiteren als het wat kouder wordt. Maar om op het podium te komen heeft hij geluk nodig. Een crash tussen een Ferrari en Mercedes in de eerste bocht zou kunnen helpen. Anders gaat hij het zwaar krijgen.”

Van der Garde verwacht een zinderend gevecht tussen Mercedes en Ferrari om de overwinning. “Eén ding is zeker: het wordt een spektakelstuk. Spa is voor veel coureurs het mooiste circuit op de kalender. Het parcours heeft alles: hogesnelheidsbochten, lagesnelheidsbochten, hoogteverschillen en ga zo maar door.”

“Ook het motorvermogen is erg belangrijk. Wat dat betreft doen Mercedes en Ferrari niets voor elkaar onder. Beide teams steken op dit moment ver boven de rest uit. Voor Red Bull zijn de lange rechte stukken op Spa natuurlijk niet ideaal.”

Renovaties

Spa heeft afgelopen jaar niet alleen buiten het circuit, maar ook op het parcours een flink aantal renovaties ondergaan. Zo werd er een nieuwe asfaltlaag aangelegd. “Daardoor is Spa dat normaal gesproken altijd erg zwaar voor de banden was, nu minder ruw voor het schoeisel”, vervolgt Van der Garde.

“Dat heb ik gemerkt toen ik een paar maanden geleden tijdens de WEC-race in actie kwam. Niettemin verwacht ik dat de coureurs tijdens de race heel weinig rondes zullen rijden op de supersofts, de zachtste band dit weekend. Ook tactisch gezien zal het een interessante Grand Prix worden.”