Silly Season: ‘Sergio Perez en Force India dichtbij akkoord’

(c) Force India

Met de overname van Force India door miljardair Lawrence Stroll is de renstal in rustiger vaarwater gekomen. Nu de toekomst van het team lijkt verzekerd, twijfelt Sergio Perez er ook niet aan dat hij zijn handtekening onder een contractverlenging zal zetten.

“We zijn bijna rond”, zegt de Mexicaan in gesprek met Fox Sports. “Het is slechts een kwestie van dagen of weken. Mijn contract heeft geen handtekening nodig. De optie voor verlenging is er. Als je geen kans hebt bij Ferrari of Mercedes dan denk ik dat Force India een zeer aantrekkelijk alternatief is. Het gaat er alleen om in welke situatie het team verkeert.”

Sleutelrol Sergio Perez

Perez speelde een sleutelrol in de overname van Force India, dat al langere tijd kampte met financiële problemen. De Mexicaan liet de renstal door de rechter onder curatele stellen, waardoor Force India de mogelijkheid had om het werk voort te zetten terwijl er tegelijkertijd naar een koper kon worden gezocht. Bij een faillissement had de renstal niet meer bestaan en zouden alle werknemers hun baan kwijt zijn geraakt.

Uiteindelijk accepteerden de curatoren het bod van Stroll om Force India over te nemen. De koop door de Canadese miljardair lijkt slecht nieuws te zijn voor Esteban Ocon. De verwachting is namelijk dat zoon Lance aan het einde van het seizoen Williams verruilt voor Force India waardoor Ocon zal moeten uitkijken naar een nieuwe renstal.