Marko: ‘Ricciardo had al ingestemd met contractverlenging’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing moest de afgelopen weken snel schakelen. Pierre Gasly werd maandag aangetrokken als vervanger van Daniel Ricciardo, die onlangs zijn overstap naar Renault bekendmaakte. Een transfer, die ook Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft verbaasd.

In gesprek met ServusTV zegt Marko: “Deze overstap begrijp ik niet. Het is een heel vreemd verhaal. De onderhandelingen waren moeilijk. Op de woensdag voor de Oostenrijkse Grand Prix heb ik twee uur met hem gezeten en hebben wij een akkoord bereikt.”

Wachten op handtekening

“Tijdens het weekend zijn er nog verbeteringen voor hem aangebracht”, gaat Marko verder met zijn betoog. “In Hongarije heeft hij tegen mij en Mateschitz (eigenaar Red Bull, red.) gezegd: Het is prima. Op dinsdag bij de test zou hij zijn handtekening zetten. Dat heeft niet gedaan. Op donderdagmiddag heeft hij mij opgebeld. Hij draaide er een beetje omheen en ik heb gezegd: Kom ter zake! We zijn volwassen en toen heeft hij gezegd: Ik ga naar Renault.”

Naar de ware reden van de overstap naar Marko slechts gissen. “Ik denk dat hij niet zo gelooft in het Honda-project en dat Renault hem een hoog bedrag heeft geboden. Ik kan het begrijpen dat hij denkt dat het gras groener is bij de buren. Maar ik denk dat het de komende tijd lastig gaat worden met de ‘Shoey’s’.”

Betreuren

Marko betreurt het vertrek van Ricciardo, die in totaal tien jaar verbonden was aan Red Bull. “In races is hij zeker een van de sterkste coureurs. Zijn inhaalmanoeuvres zijn gewoon geweldig. Andere coureurs hebben vaak niet eens door dat ze worden ingehaald. Tijdens de kwalificatie kan hij echter niet meer geheel meekomen met Max.”