Renault blijft de RS18 ontwikkelen

(c) Renault Sport Formula One Team

Renault blijft voorlopig de RS18 ontwikkelingen en zal zich nog niet volledig op de ontwikkeling van het chassis voor 2019 storten. Het Franse team verdedigt na de zomerpauze de vierde plaats in het kampioenschap.

Renault heeft in de eerste seizoenshelft 82 punten verzameld en heeft een voorsprong van 16 punten op Haas in het constructeurskampioenschap. Als de renstal de vierde plaats met succes wil verdedigen dan moet het de huidige bolide blijven ontwikkelen. “We moeten ons blijven ontwikkelen. We hebben al dingen in aantocht die na de zomerpauze in gebruik zullen worden genomen. Misschien kunnen we het na vijftien of zestien races opnieuw bekijken”, laat Nick Chester van Renault aan Motorsport.com weten.

De RS18 zal nog een aantal updates krijgen. “Als we wat kunnen vinden dat de wagen sneller maakt, dan zullen we dat er ook op gooien. Veel werk verschuift nu richting 2019, dus we zullen zien wat we nog kunnen vinden. Er zullen nog een aantal updates aankomen en daarna gaat het wellicht om kleinere onderdelen die van het windtunnelprogramma voor 2019 komen. We weten dat we tot de rest van het jaar aan deze wagen zullen moeten blijven werken.”