Spa investeert half miljoen euro in faciliteiten voor fans

(c) Red Bull Content Pool

Circuit Spa-Francorchamps heeft afgelopen jaar een half miljoen euro geïnvesteerd om de faciliteiten voor de fans rondom het cicruit te verbeteren. Dat zegt organisator Stijn De Boever van SpaGrandPrix.com in gesprek met Grand Prix Radio.

Hoewel er ook dit jaar veel Nederlandse fans naar Spa komen, hadden diezelfde fans de laatste jaren ook kritiek. Zo zouden er te weinig toiletten rond het circuit staan en zorgt de infrastructuur ieder jaar voor lange files.

“Spa is een historisch, maar daardoor oud circuit”, aldus De Boever. “We liggen midden in de bossen en het circuit is heel groot, de langste op de F1-kalender.”

“We hebben het afgelopen jaar maatregelen genomen en 500.000 euro geïnvesteerd om de faciliteiten rondom het circuit, zoals de wc’s, te verbeteren. Zo zijn er nieuwe waterleidingen aangelegd en komen er rondom het circuit veel meer watertoiletten te staan, waarbij we goede service leveren.”

Ook is er een plan gemaakt om de files te verminderen. “Er zijn niet veel wegen die naar Spa leiden. Er zijn twee wegen waar ieder jaar heel veel volk overheen gaat, maar er zijn ook twee routes waar een stuk minder volk overheen gaat. Dit jaar doen we er alles aan om meer bezoekers op die twee minder drukke wegen te krijgen. Er komen alternatieve routes voor de Nederlanders om naar huis te gaan.”

Meer investeringen

In juni werd bekend dat Spa-Francorchamps ook de komende drie seizoenen op de Formule 1-kalender staat. De Boever is logischerwijs blij met die contractverlenging. “En daar komt ook nog eens bij dat er extra geld is vrijgekomen om het circuit te moderniseren. De afgelopen jaren is er al 2,5 miljoen euro uitgegeven om Spa beter te maken. In de komende drie seizoenen komt daar nog 8 miljoen euro bovenop.”

Ook de kaartverkoop verloopt naar wens, al zijn er iets minder tickets verkocht dan afgelopen seizoen rond deze tijd. “Waarschijnlijk komt dat door de terugkeer van de Duitse Grand Prix. Niettemin zijn de cijfers goed. We hebben meer kaarten verkocht dan in 2016 en verwelkomen meer Verstappen-fans.”

De Grand Prix van België wordt in het weekend van 26 augustus gehouden. Kaarten zijn de komende dagen nog te winnen via Grand Prix Radio.