Nyck de Vries niet naar McLaren in 2019

(c) Prema

McLaren CEO Zak Brown heeft de mogelijkheid dat hun protegé Nyck de Vries volgend jaar voor hen zal rijden zo goed als uitgesloten. Het team heeft twee vrije zitjes beschikbaar voor 2019 omdat de contracten van zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne aflopen, maar kiest liever voor ervaren coureurs.

“Nyck zit al een tijdje onder onze vleugels. Hij is een van onze simulatierijders en we zijn een groot fan van hem. We hebben in de toekomst verschillende activiteiten in de racewereld dus we willen hem wel graag behouden binnen de familie. Maar ik kan niet zeggen dat we hem nu zwaar overwegen voor ons Formule 1-stoeltje op dit moment”, aldus Brown.

McLaren is nog niet waar het had verwacht te zijn en heeft daarom ervaren coureurs nodig om het team er weer bovenop te krijgen. Veel hangt dan ook af van de keuze van Alonso of hij zijn contract zal verlengen. De Spanjaard had gehoopt dit jaar te kunnen strijden om podiumplekken, maar kwam van een koude kermis thuis. Mocht Alonso blijven, dan is de kans groot dat Carlos Sainz hem komt vergezellen en dat Vandoorne zijn heil elders moet gaan zoeken.