Horner over vertrek Ricciardo: ‘Hij ziet dat Max steeds beter wordt’

(c) Red Bull Content Pool

Christian Horner vindt het moeilijk te begrijpen dat Daniel Ricciardo voor Renault kiest. De Red Bull-teambaas stelt dat zijn team bereid was om aan alle eisen van Ricciardo te voldoen, maar dat die aanbieding desondanks door hem werd afgewezen. Horner kan zich voorstellen dat de ontwikkeling van Max Verstappen een rol heeft gespeeld in het besluit van zijn pupil om te vertrekken.

“Toen hij me belde om te vertellen dat hij weg zou gaan dacht ik eerst dat hij een grap maakte”, stelt Horner in de podcast op het officiële Formule 1-kanaal. “Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Het is zijn beslissing en die moeten we respecteren.”

Horner vervolgt: “Daniel zal zo zijn eigen redenen hebben om weg te gaan, al zijn die moeilijk te begrijpen. Ik heb het gevoel dat hij ook naar Max heeft gekeken en dat hij hem week in, week uit ziet groeien en steeds beter ziet worden. Hij zal nooit een ondersteunende rol willen spelen binnen een team, ook al behandelen wij onze coureurs op gelijke voet.”

Volgens de Brit heeft zijn team er alles aan gedaan om Ricciardo binnenboord te houden. “We hebben ons in allerlei bochten gemanoeuvreerd om aan zijn eisen te voldoen, maar nog steeds was het niet genoeg. We gingen zelfs akkoord met een éénjarig contract, zodat hij eind 2019 beschikbaar was voor Ferrari of Mercedes. Het ging hem uiteindelijk niet om geld of om de lengte van een contract. Hij heeft het gevoel dat hij iets anders moet doen. En dat is zijn goed recht.”

Het is nog niet bekend wie Ricciardo in 2019 op gaat volgen en zo de nieuwe teamgenoot van Verstappen wordt.