‘Spaanse Grand Prix niet tegen elke prijs behouden’

(c) Red Bull Content Pool

Steeds meer Europese Grand Prix’ hebben moeite om de hosting fees op te hoesten. De Duitse Grand Prix staat hierdoor volgend jaar niet meer op de kalender en ook Silverstone heeft problemen de financiën bijeen te krijgen. En nu heeft ook Spanje aangegeven niet tegen ‘elke prijs’ de race op de kalender te willen behouden.

Dat heeft minister Angels Chacon van de Catalaanse regering gezegd in gesprek met het persbureau EFE. “De regering wil het contract verlengen, maar niet tegen elke prijs. We kunnen de Formule 1 geen blanco cheque geven”, zegt Chacon.

Onderhandelingen

De organisatie van de Spaanse Grand Prix en Formule 1-eigenaar Liberty Media zijn momenteel in gesprek over een contractverlenging. De huidige overeenkomst loopt in 2019 af.

De Grand van Spanje staat sinds 1986 onafgebroken op de Formule 1-kalender. De eerste jaren werd er geracet in Jerez de la Frontera. Vanaf 1991 is het Circuit de Catalunya in Barcelona gastheer van de Spaanse Grand Prix.