Hamilton: ‘In de tweede seizoenshelft presteren we doorgaans beter’

(C) Mercedes AMG

Ferrari heeft volgens Lewis Hamilton momenteel de beste auto van het veld, maar toch ging hij met een voorsprong op Vettel de zomerstop in. De Brit is dan ook erg in zijn nopjes met hoe de kaarten momenteel zijn geschud.

“Ik kon er alleen maar van dromen dat we in de positie zouden verkeren waar we nu staan. Ik ben echt heel blij dat we zo de zomerstop ingaan. Helemaal met de twee overwinningen achter elkaar. Die boost zal nog lang doorwerken in ons team en dat is bemoedigend voor iedereen,” aldus een opgetogen Hamilton.

“De tweede helft van het seizoen is doorgaans beter voor ons, dus we gaan ons voorbereiden om nog sterker terug te komen. We hebben nog wat werk te verrichten en wat zaken te verbeteren om vooruit te komen. We moeten hen [Ferrari] zien te achterhalen en onszelf blijven verbeteren op alle vlakken.”

“Ik geloof niet dat er ooit een moment is dat je de titel in handen hebt. We hebben nog een lange, lange weg te gaan en er staan nog negen races op het programma. Er kan dus nog van alles gebeuren maar wat belangrijk is dat we de druk erop houden en blijven werken zoals we tot dusver hebben gedaan,” aldus de regerend wereldkampioen.