Wolff kan door gezondheid Lauda niet genieten van zomer

(c) Mercedes AMG

Toto Wolff reageert geschokt op het bericht dat Niki Lauda afgelopen week een longtransplantatie heeft ondergaan. De Mercedes-teambaas kan daardoor niet genieten van de zomerstop.

“Niemand van ons bij Mercedes gaat doen alsof we heel gelukkig zijn met de zomerstop”, zegt Wolff in een statement van zijn team. “Onze gedachten zijn bij Niki, Birgit en zijn familie.”

Vanwege zijn gezondheid was Lauda afwezig bij de races in Duitsland en Hongarije. De 69-jarige Oostenrijker werd twee weken geleden opgenomen in het ziekenhuis van Wenen, nadat hij ziek was geworden tijdens een vakantie op Ibiza.

“De hele wereld weet dat Niki een F1-legende is en dat hij ongelooflijk veel kracht bezit”, vervolgt Wolff. “Hij is onze president, onze mentor en onze vriend. We hebben hem gemist op Hockenheim en de Hungaroring en kunnen niet wachten tot hij weer terug in de paddock is.”

Volgens de arts van Lauda is de longtransplantatie succesvol verlopen. Het is nog onduidelijk wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten.

Jouw reactie