Renault: ‘Contracteren Daniel Ricciardo was unieke kans’

Cyril Abiteboul (c) Renault Sport Formula 1 Team

Renault heeft optimaal geprofiteerd van het aflopende contract van Daniel Ricciardo. Voor de renstal was dit een kans die ze niet konden laten lopen. Het Franse team maakte vandaag bekend dat de Australiër in 2019 teamgenoot wordt van Nico Hulkenberg.

Jerome Stoll, de president van Renault Sport Racing, is verheugd met zijn nieuwe coureur. “Renault besloot terug te keren in de Formule 1 om weer voor wereldkampioenschappen te strijden. Het vastleggen van Daniel Ricciardo is voor Renault een unieke kans die we niet mochten missen om dichter bij dat doel te komen.”

Teambaas Cyril Abiteboul ziet de komst van Ricciardo als bevestiging van het goede werk van het Franse team: “Dat we Daniel aan boord halen onderstreept onze vastberadenheid om zo snel mogelijk weer aan de kop van het veld te komen. Ook is het een erkenning voor het werk dat we in de afgelopen 2,5 jaar hebben verzet. We zullen hem terugbetalen voor het vertrouwen door hem een zo goed mogelijke auto te geven.”