Moto3-koploper Jorge Martin breekt hand

Jorge Martin is voor tenminste de Grand Prix van Tsjechië uitgeschakeld. De leider in de tussenstand van de Moto3 brak in de eerste vrije training op het circuit van Brno een botje in zijn linkerhand. De Spanjaard vliegt terug naar Barcelona voor behandeling. Het is maar de vraag of hij volgende week in Oostenrijk weer kan rijden.

Martin won dit seizoen al de races in Qatar, Austin, Mugello, Assen en op de Sachsenring. Zijn marge op nummer 2, Marco Bezzecchi, in de WK-tussenstand is slechts zeven punten.

In de eerste vrije training voor de Moto3 had Martin nog wel de tweede tijd geklokt. De Duitser Philipp Oettl was vanochtend in Brno de snelste man. Zijn landgenoot Marcel Schrötter was dat in de Moto2. In de MotoGP was de snelste tijd voor Johann Zarco, voor Andrea Dovizioso en Marc Marquez.

Jouw reactie