Lewis Hamilton: ‘Kwalificatie kan beter’

(c) Mercedes F1

Volgens Lewis Hamilton ligt de prioriteit van Mercedes bij het verbeteren van de snelheid in de kwalificatie. “Om de één of andere reden is de race echt ons sterke punt”, laat Hamilton aan Motorsport.com weten.

Mercedes pakte in de eerste helft van het seizoen zes keer poleposition. Concurrent Ferrari mocht vijf keer van de eerst startplaats vertrekken. “De focus ligt nu op het verbeteren van de kwalificatie. Zes keer van poleposition vertrekken is een prima aantal, maar het kan beter. Op dat gebied moeten we het nog voor elkaar krijgen, want in de wedstrijd gaat het over het algemeen denk ik goed.”

Hamilton pakte afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Hongarije zijn vijfde pole van het seizoen. De Mercedes-coureur werd geholpen door de regen tijdens de kwalificatie en hij is dan ook van mening dat Ferrari de snelste zou zijn geweest als het droog was gebleven.

Jouw reactie