Vettel vol vertrouwen over tweede seizoenshelft

(c) Ferrari

Sebastian Vettel laat zich niet uit het veld slaan door de 24 punten achterstand waarmee hij de zomerpauze ingaat. De Duitser heeft alle vertrouwen in de Ferrari SF71H, die sterker blijkt dan zijn voorganger.

Vorig seizoen zag de wereld er anders uit voor Vettel. Hij ging toen met een voorsprong van 14 punten op vakantie. Vanwege onder meer een sterk optreden van titelconcurrent Lewis Hamilton -vijf overwinningen in zes races- en een startcrash van de beide Ferrari’s in Singapore verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon.

Verbetering

Hoewel de kaarten nu anders liggen, denkt Vettel niet dat zijn kansen op zijn vijfde wereldtitel verkeken zijn: “Ik denk dat we de titel toen verloren omdat onze auto in de tweede seizoenshelft niet snel genoeg was. Dit jaar is de Ferrari beter en is er zelfs nog ruimte voor verbetering. Ik weet zeker dat we sneller zullen worden met wat er nu nog in het vat zit qua ontwikkeling van de wagen.”

Een ander aspect waar de coureur uit Heppenheim vertrouwen uit put, is dat het seizoen al het hele jaar op en neer gaat tussen de beide titelpretendenten. Beide coureurs stonden al vaker aan de leiding, waarbij een race later de rollen weer omgedraaid waren. Volgens Vettel is er dan ook nog niets verloren: “Je ziet dit seizoen dat het op-en-neer gaat tussen ons.”

Thuisrace

Eind augustus staat Spa-Francorchamps op het programma, begin september Monza. Het zijn races waarbij Ferrari traditioneel goed voor de dag komt en het iets betere motorvermogen van de Scuderia to zijn recht zou kunnen komen. Bovendien is de Grand Prix van Italië Ferrari’s thuisrace, het klassement zou er na die race wel weer rooskleuriger uit kunnen zien voor Vettel.